Päivähoitopaikkaa voit hakea suoraan meiltä ottamalla yhteyttä päiväkotiin ja hakemalla Turun kaupungilta palveluseteliä. Autamme mielellämme ongelmatilanteissa.

Päiväkodin johtaja Sanni Tähtinen
040 1355 222

Päiväkodin yhteystiedot
hallinto@pkpompula.fi
040 870 5979

Laskutukseen liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä: toimisto@pkpompula.fi

Toimimme palvelusetelillä. Pääosa asiakkaistamme tulee Turusta, mutta myös ympäryskuntien on mahdollista hakea meille palveluseteliä omalta kunnaltaan. Noudatamme Turun kaupungin varhaiskasvatusmaksuja sekä palvelusetelin käytäntöjä. Palvelusetelillä perheen maksettavaksi jäävä osuus on usein sama kuin kunnallisessakin päivähoidossa. Kaikissa kunnissa ei ole käytössä palveluseteliä ja tällöin perhe voi hakea yksityisen hoidon tukea Kelalta. Kokopäivähoidon lisäksi tarjoamme pienempiä tuntiväljyyksiä perheille, jotka tarvitsevat vain osapäiväistä tai -viikkoista hoitoa.

Päivärytmimme

Päivärytmi on ohjeellinen ja emme tuijota kelloa vaan annamme lapsille aikaa ja rauhaa itse tekemiseen, emmekä keskeytä hyvää toimintaa vain ehtiäksemme seuraavaan paikkaan tarkalla kellonlyömällä. Ulkoiluissa noudatamme myrsky- ja pakkasrajoituksia. Ulkoiluissa saatamme lähteä myös lähialueelle retkille, joten lasten on hyvä saapua päiväkodille toiminta-ajan alkaessa klo 9. Isoista retkistä tiedotamme aina eriksee

06:30-8.00 Aukeavat päiväkodin ovet. Päivään heräilemme leikin, kirjojen lukemisen, pelien jne. kautta. Kokoonnumme Keijuihin. Huoltaja tuo lapsen sisälle, vie lapsen tavarat paikoilleen.

8:00–8:30 Aamupala. Aamupalalla on aina tarjolla monipuolisesti tuorepaloja sekä leipää, keitämme itse puuron tai hyödynnämme monipuolisesti tarjolla olevia vaihtoehtoja.

9.00 Toiminta-aika alkaa.
Röllit aloittavat toimintansa sisällä pienryhmissä, Keijut aloittavat toiminnan ulkona ja siirtyvät myöhemmin sisälle pienryhmätoimintaan. Aikataulut eivät ole tarkkoja vaan huomioimme päivän ohjelman, tarpeet sekä sään.

Haluamme mahdollistaa arkeen joustoa, lapsilähtöisyyttä ja kiireettömän ilmapiirin. Sovimme poikkeuksien käytänteistä yhdessä talon palavereissa.

11:00–12:00 Lounas.

Röllit syövät lounaan ruokatiloissa, Keijut omassa ryhmässään.

Oman ryhmän aikuinen jakaa ruuan, lapsi saa itse vaikuttaa annoskokoon. Aikuiset syövät yhdessä lasten kanssa (esimerkkiruokailu). Ruokailuista rakennetaan rauhallisia ja kiireettömiä hetkiä, joissa opetellaan yhdessä maistamista, pöytätapoja ja positiivista suhdetta ruokaan. Kannustamme lapsia maistamaan, mutta emme pakota heitä syömään. Ruokaa saa hakea lisää ja ruuan kanssa on salaatin lisäksi tuorepalaa tarjolla. Jokaiselle kuuluu ruuan kanssa leipä sekä keittopäivinä jälkiruoka.

n. 11:30-13/14 Lepohetki

Kaikki lapset ainakin lepäävät, lepohetkellä voi olla taustalla musiikkia, satu, äänikirja tms. Hereillä olevat saavat levättyään nousta n. klo 13 ja siirtyvät ruokatilaan hiljaisiin puuhiin.

14:00 Välipala


14.30-16:30 Sään ja päivän mukaisesti joko ulkoilua tai sisäpuuhia; piirtämistä, maalausta, leikkiä, pelejä. Hyödynnämme kaikkia päiväkodin tiloja.

16:30 päiväkotimme sulkeutuu.